Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Doe mee met: 'Kom op de koffie'
Door Communicatie 07-10-2019
Doe mee met: 'Kom op de koffie' Aanstaande weekend, zaterdag en zondag 12/13 oktober hebben we als gemeente de actie “Kom op de koffie”. De bedoeling is dat mensen na de diensten thuis bij elkaar een kopje koffie gaan drinken. Dit als afsluiting van het thema “Zie je mij?”, maar is ook een actie in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Elkaar op een ontspannen wijze ontmoeten waardoor de contacten verbreed en verdiept kunnen worden. Wat zou het mooi zijn als zo veel mogelijk broeders en zusters hieraan mee gaan doen.

Hoe?
Vanaf het podium wordt de actie “Kom op de koffie” aangekondigd. Wie bij wie op bezoek gaat is een redelijk spontaan gebeuren. Maar om een beetje rekening te houden met de bezoekafstanden hebben we de VEZ ingedeeld in 6 regio's. Die zijn te zien op de bordjes in de kerkzaal (op zelfde wijze als bij het opdragen). Na de dienst kunt u een groene of een oranje kaart nemen. Die worden overal uitgedeeld. De groene kaart (g van gasthuis) betekent dat men welkom is bij jou. De oranje kaart geeft aan dat je graag op bezoek gaat. Ga vervolgens naar je regio en schiet spontaan iemand aan (iemand die je niet of een beetje kent?) met een andere kaartkleur. Of een combi van 3 kaarten mag natuurlijk ook. Een beetje spannend, maar gewoon doen. Kan ook zijn dat er van 1 kleur op een gegeven moment te weinig is. Geen probleem, 2 dezelfde kleuren kan ook. Met een beetje improviseren wordt ook dat dan weer opgelost. 

Leerzaam, leuk en gezellig. Om nader kennis te maken, om te delen wat je maar kwijt wil. Doet u mee? Als levende stenen van onze mooie gemeente.
Namens het platform STEEN. 

Het platform STEEN (Samen Tegen EENzaamheid) is ruim een jaar bezig om de bewustwording over 'Eenzaamheid' te vergroten en daar met z'n allen ook concreet te proberen daar iets aan te doen. Daarom is de naam STEEN ook symbolisch mooi. Als levende stenen zijn we allemaal uniek en waardevol. Met welgemeende aandacht voor elkaar.

Meer over dit platform kunt u hier lezen.
Voor vragen en/of opmerkingen: diaconaat@vezwolle.nl