Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Leerhuislezingen vanaf 21 oktober
Door VEZsecretariaat 14-09-2015
Leerhuislezingen vanaf 21 oktober Ook  dit seizoen zijn er weer 3 boeiende lezingen in het Leerhuis. Een lezing is  voor iedereen toegankelijk, aanmelden is niet nodig. De  kosten zijn €5,- pp incl. koffie/thee. Aanvang 19.30 uur.

21 oktober:  
Lezing: Paradox

In het VEZ-Centrum hangen schilderijen, acryltableaus, van Otto de Bruijne. Hij noemt deze collectie 'Paradox'.  De veertien acryltableaus met gedichten laten de spanning zien tussen Gods plan en onze gebroken wereld.  Deze lezing neemt Otto de Bruijne je mee in de wereld van zijn kunst voor God.

4 november:  
Lezing: Geloof & Wetenschap

Geloof en wetenschap hoeven elkaar niet te bijten.  In het wetenschappelijk onderzoeken van de natuur kun je God bevestigd zien, maar soms lijkt het erop of de wetenschap juist tegenspreekt waarin jij als christen gelooft.  Toch hebben christenen door de eeuwen heen een belangrijke rol in de wetenschap gespeld. Denk bijvoorbeeld aan natuurkundigen Isaac Newton, Michael Faraday of (evolutie) bioloog Asa Gray. Maar ook vandaag de dag bestaan ze. Wetenschapsjournalist René Fransen neemt jou mee in de spannende tocht waar wetenschap en geloof samenkomen. 

18 november:
Lezing: Ontdek het ritme van de Rabbi 

​In het ritme van de rabbi' verwijst naar de kern van radicaal discipelschap. 
Een discipel van Jezus is niet een toevoeging aan je levenspalet, het is je basisidentiteit. Discipel zijn vereist volledige overgave, totale inzet en bovenal de innerlijke overtuiging dat je vóór al het andere en ín alle verantwoordelijkheden éérst en vóóral discipel bent.  In deze lezing gaat Henk Stoorvogel dieper in op het onderwerp.