Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Persbericht: Kerk opent nieuwe gebouw met groot feest
Door Communicatie 08-06-2015
Persbericht: Kerk opent nieuwe gebouw met groot feest

Persbericht

Kerk opent nieuwe gebouw met groot feest


In het weekend van 5 en 6 juni heeft de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) het VEZ Centrum aan de Rieteweg, officieel geopend. Op vrijdag opende wethouder Ed Anker namens de gemeente Zwolle officieel het gebouw aan de Rieteweg - de dag erop barstte het feest los voor elk lid van de Zwolse kerk. Het VEZ Centrum, aangekocht in 2013, heeft in 2014 een stevige renovatie ondergaan en is getransformeerd tot een zeer duurzaam gebouw. Afgelopen weekend werd het dus met enkele speciaal genodigden en een groot aantal van de ruim 4000 kerkleden officieel geopend. 

Na een hartelijk, muzikaal welkom, begon het programma op vrijdagmiddag 5 juni in de aula van het gerenoveerde gebouw, dat doordeweeks tevens nog actief wordt gebruikt als school. Het eerste gedeelte begon met een spetterend openingsfilmpje van de VEZ, waarna Marijke Brouwer de gasten hartelijk welkom heette. Na twee filmpjes over de duurzame renovatie van het VEZ Centrum, namen VEZ bestuursvoorzitter Bert van de Stouwe en genodigde wethouder Ed Anker het woord. Beide spraken onder andere over de vele VEZ activiteiten die in het VEZ Centrum plaatsvinden en de maatschappelijke rol die het gebouw inneemt voor Zwolle en omgeving. 

Na beide praatjes nam Marijke de gasten mee naar buiten, waar ze zich verzamelden rondom het zogenoemde 'logo-bankje' van het VEZ Centrum, speciaal ontworpen door Binthout. Het bankje is gemaakt van hout afkomstig van gekapte bomen uit Zwolle en heeft de vorm van het logo van de VEZ. Drie generaties uit de VEZ en de wethouder voegden de laatste stukjes toe aan het bankje. Een symbolisch gebaar dat weer eens bevestigt dat de VEZ een kerk is voor alle generaties; jong en oud. Na de ceremonie hieven de gasten het glas en begon de band (Janine Beens & band) te spelen. Tijdens de borrel werden er diverse rondleidingen gegeven door het pand.

De zaterdag na de officiële opening werd er een groot feest georganiseerd voor en door VEZ'ers. Met een heuse limousine een rondje stad rijden; suikerspinnen eten; lekker springen op een grote luchtkussen; Indische lekkernijen scoren; luisteren naar goeie muziekbandjes, ga zo maar door. Het VEZ Centrum bruiste van de gezelligheid. De dag begon om 15:00, maar de (vele) vrijwilligers  waren al ruim van tevoren met de voorbereidingen begonnen. Voor 'het nieuwe thuis ' van de VEZ stonden een grote luchtkussen voor de kleinsten en diverse kraampjes met heerlijke lekkernijen. Binnen kon je je aansluiten bij een rondleiding door het pand; speelden diverse bandjes uit de VEZ en was er ook volop eten en drinken te halen. Ook het weer deed een duit in het zakje. De zon scheen volop en zorgde voor een vrolijk en uitnodigend beeld als je met je auto langs reed. De dag werd afgesloten met een speciale dienst in de WRZ hallen, met onder andere Gerald Troost & Band. Voor foto's en filmpjes, zie ook www.vezwolle.nl. 

---
Voor meer informatie over de VEZ en het VEZ Centrum, neem contact op met Hfd Communicatie Reint Bergman, 0616333480.