Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Recordopbrengst voor Nacht Zonder Dak Zwolle!
Door Communicatie 22-06-2015
Recordopbrengst voor Nacht Zonder Dak Zwolle!  Nacht Zonder Dak Zwolle heeft dit weekend ruim €19.000,- opgeleverd. Vanuit de krottenwijk steeg gejuich op toen de deelnemers het eindbedrag vernamen. Zwolle heeft nu het record overgenomen van Veenendaal. Sinds 2007 was het geen jeugdgroep gelukt om meer dan €17.000,- op te halen. De jongerenactie van hulporganisatie Tear bestaat sinds 2003 en jaarlijks doen inmiddels 100 jeugdgroepen mee aan de actie. Die concurrentie maakt de prestatie van de Zwolse jongeren des te opmerkelijker.

Regen deert jongeren niet

Hoewel regenbuien over de krottenwijk trokken en diverse krotjes niet heel bleven, doorstonden de 183 jongeren van de Vrije Evangelisatie Zwolle, de Christelijk Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt de nacht met verve. Een van de deelnemers bij het ontwaken in zijn krot: “het was zeker leuk, maar door de omstandigheden ook zwaar. Ik kan me niet voorstellen dat sommige jongeren dagelijks in zo’n onderkomen moeten doorbrengen”.   

Opening door wethouder Ed Anker

De krottenwijk aan de Rieteweg werd zaterdag door Ed Anker officieel voor geopend verklaard. De politicus van de ChristenUnie vertelde en passant in 1995 zelf ook nog mee te hebben gedaan aan de actie. Destijds ingebed in het voorprogramma van de EO Jongerendag in Utrecht.

Kenia, India en Bolivia

De opbrengst van de actie gaat naar het werk van van stichting Tear in Bolivia, Kenia en India. Tear gaat met dit geld nog meer jongeren van de straat halen in deze landen.