Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Theatervoorstelling Pontius Pilatus
Door VEZsecretariaat 01-04-2019
Theatervoorstelling Pontius Pilatus  Twee jaar geleden heeft de VEZ de theatervoorstelling Pontius Pilatus opgenomen in het activiteitenprogramma als voorbereiding op Pasen. We hebben dit indringende theaterstuk kunnen zien in schouwburg Odeon in Zwolle. Voor wie de voorstelling toen heeft gemist, deze nog een keer wil zien of een ander hierop wil attenderen: op zaterdagavond 20 april (stille zaterdag) staat theatergroep HENS opnieuw in Odeon met deze mooie en kwetsbare voorstelling!
 
Pontius Pilatus is de geschiedenis ingegaan als de ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft. Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Hij bijt zich vast in het opsporingswerk en onderwerpt de feiten aan een nauwkeurig onderzoek. Wat is waar? We zien hoe de vraag naar waarheid Pilatus voortdurend kwelt, hoe het hem en zijn vrouw Claudia uit elkaar drijft en hoe hij langzaam de grip verliest op de werkelijkheid. 
 
Laat je op de avond voor pasen meevoeren in dit meeslepende theaterstuk, een verrassende nieuwe kijk op het lijdensverhaal. Persoonlijk, verdiepend, prikkelend, herkenbaar en kwetsbaar. 

Het Nederlands Dagblad schreef over Pontius Pilatus: “Een voorstelling die op meerdere lagen aanspreekt”.

Theatergroep HENS is een kleine groep theatermakers die gedreven vanuit hun christelijke levensbeschouwing oude bijbelverhalen op verassende wijze nieuw leven wil inblazen en daarmee de verbinding wil leggen naar deze tijd. 

Regie en tekstbewerking: Remy van Tilburg
Tekst: Hans van der Meiden
Spel: Hans van der Meiden en Sanne van Ommen
Muziek: Keesjan van der Maas

Meer informatie en kaarten is te vinden op theatergroephens.nl  of zwolsetheaters.nl