Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Themajaar 2015/16 van start: In het ritme van de Rabbi
Door Communicatie 31-08-2015
Themajaar 2015/16 van start: In het ritme van de Rabbi Afgelopen weekend is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit jaar is het thema: In het ritme van de Rabbi.

Het jaarthema verwijst naar de kern van discipelschap. Een Joodse rabbi, Jozef ben Jozef, zei: ‘Moge je bedekt worden met het stof van de rabbi.’ Deze uitspraak uit de Misjna, een verzameling Joodse wijsheid en commentaren vanuit de 2e eeuw voor Christus tot de 2e eeuw na Christus gaat uit van het beeld van discipelschap, waarbij discipelen hun rabbi zo nauwgezet volgden dat zij aan het einde van een dag lopen over de stoffige Joodse wegen, bedekt waren met het stof dat de voeten van de rabbi gedurende de dag hadden opgeworpen. Wanneer je de rabbi gedurende de hele dag exact in zijn ritme was gevolgd, dan had je het goed gedaan.

Een discipel van Jezus is niet een toevoeging aan je levenspalet, het is je basisidentiteit. Discipel zijn vereist volledige overgave, totale inzet en bovenal de innerlijke overtuiging dat je vóór al het andere en ín alle verantwoordelijkheden éérst en vóóral discipel bent.

In het seizoen 2014-2015 hebben we stilgestaan bij het leven van Jezus en zijn we de evangeliën chronologisch door gegaan. Dit seizoen zullen we dichtbij het leven van Jezus, de rabbi, blijven, maar de focus meer richten op thema’s van discipelschap anno nu. Steeds gaan we daarbij op zoek naar het ritme van de rabbi: hoe zou Jezus in onze situatie handelen? We willen Jezus in ons doen en laten van zo dichtbij volgen dat we in alles lijken op Hem.