Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Uit het pastor team, vanuit Openbaring 4 en 5
Door Communicatie 19-03-2020
Uit het pastor team, vanuit Openbaring 4 en 5 Vanmorgen vroeg kwam die zin in mij op: ‘Boven de stormen troont U, o God, voor eeuwig’. Het deed me denken aan de vorige overdenking door Olaf- uit Psalm 93, waarin de Psalmist uitjubelt dat ondanks waterstromen van-heb-ik-jou-daar de troon van God vaststaat. God regeert – ook in de huidige corona-stormen die over de wereld gaan en hele naties doen schudden en ons zelf ook diepgaand raakt.

Het boek Openbaring vertelt ook over stormen die zullen komen – in hoofdstuk 6 – 20 en het wankelen van hemel en aarde en de mensheid wereldwijd.
Maar voordat Openbaring daar allemaal aspecten van laat zien, krijgen we als lezers – samen met Johannes – een blik in de hemel. En daar zien we allereerst de troonzaal van God en in het midden daarvan God Zelf, omringd door oudsten en engelen. De boodschap is duidelijk en bedoeld als bemoediging: wat er ook komt- God regeert!
In Openbaring 5 zien we ook dat Jezus, het Lam, in het midden van de troon is en de boekrol van de geschiedenis in Zijn handen heeft. Hij zal die tot een goed einde brengen – zo beloven de laatste hoofdstukken van de Openbaring.
Wat een bemoediging en troost: God regeert. Jezus heeft de loop der gebeurtenissen in Zijn hand. Hun troon staat vast voor eeuwig. Dat is zekerheid vanuit de hemel!

Stormen van heel verschillende aard zijn veelal onvermijdelijk en God heeft ons dan ook geen kalme reis beloofd.
Maar in Romeinen 8:34 staat dat Jezus vanaf Zijn plaats in de Troon voor ons pleit.
De richtlijnen van de overheid in de corona-crisis zijn onder meer om sociale contacten zover mogelijk te miniseren. Bij velen leidt dat ook tot een zekere vereenzaming of neerslachtigheid. De corona-dreiging kan ons ook angstig maken. Dat is heel begrijpelijk… Maar er is Eén die u geen moment uit het oog verliest en dat is Jezus die elke dag voor u pleit. Niets kan ons van Zijn liefde scheiden (vers 35-39).
 
Enkele avonden geleden, vrij laat, appten onze buren ons. Ze vroegen of het wel goed met ons ging gezien corona en zo… Dat wanneer het er op aan zou komen ze graag iets voor ons wilden betekenen: boodschappen doen of koken of wat dan ook maar. Het gaf ons warme gevoelens: ze zien ons! We hebben ze terug ge-appt en onze hulp aan hen aangeboden wanneer het er op aan zou komen.
Dat is de boodschap die ik u zou willen geven:

Gods Troon staat vast – Hij regeert!
Jezus ziet je – Hij bidt voor je en je bent niet alleen: Hij staat naast je!

Laten wij ook de ander om ons heen zien en naar vermogen een bemoedigend signaal afgeven dat warmte en veiligheid communiceert!
Auke van Slooten