Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

De VEZ vandaag

Regionale en landelijke uitstraling


Meer dan 3.400 mensen bezoeken één van de drie identieke diensten en daarnaast gaan er meer dan 600 kinderen naar de gelijktijdig gehouden kindersamenkomsten in het naastgelegen VEZ Centrum. Daarnaast bezoeken steeds meer mensen de bijzondere avonddiensten, zoals de hersteldiensten, de doopdiensten en de worshipdiensten.
Door de week komen gemeenteleden samen in huiskringen voor ontmoetingen, vieringen, gesprekken over de Bijbel, gebed en zorg voor elkaar. Ook volgen zij cursussen of trainingen in het VEZ Leerhuis. 
 

De VEZ is anno 2017 een grote evangelische gemeente in Zwolle en omgeving met meer dan 5.400 geregistreerde personen. Het is een gemeente met regionale en zelfs landelijke uitstraling.


De VEZ kent een brede waaier aan bedieningen die passen binnen de missie en visie van de VEZ, zoals activiteiten voor kinderen en jongeren, diverse missionaire activiteiten (evangelisatie, Alpha-kringen, zending, diaconaat), Puur2 (voor vrouwen), herstelprogramma’s, huis van gebed, facilitaire ondersteuning, etc. Zo’n 700 gemeenteleden zijn hierin actief als vrijwilliger. De VEZ wil verder doorgroeien vanwege de aantrekkingskracht die van een grote gemeente uitgaat en de impact die een grote gemeente heeft op de omgeving. De VEZ  wil  een 'licht op de berg' zijn, een gemeente die middenin de samenleving staat met een missie en die open staat voor de samenleving.

Drie speerpunten

De VEZ wil daarom de komende jaren vooral inzetten op drie speerpunten waarmee de VEZ de uitdagingen van de 21e eeuw tegemoet kan treden:
  • Inspirerende samenkomsten, waarin het draait om de ontmoeting met God, in Woord en aanbidding

  • Huiskringen, het kloppende hart van de gemeente waarin we elkaar en God ontmoeten, onze verhalen delen, samen bidden en zorgen voor elkaar

  • Nieuw missionair elan, om het verhaal van God eigentijds in woord en in daad te communiceren met mensen in Zwolle en omgeving en ver daarbuiten

VEZ Centrum

Het in 2013 aangekochte VEZ Centrum aan de Rieteweg 12 in Zwolle is een multifunctioneel centrum. Naast de vele eigen VEZ activiteiten en het VEZ bureau, wordt het door de week door ruim 300 leerlingen met hun docenten van TalentStad en het Carolus Clusius College gebruikt en sinds maart 2014 is er ook het kinderdagverblijf  'Schatkids' gevestigd.

De drie weekend-diensten op zaterdag en zondag worden in de naastgelegen WRZV-hallen gehouden. Wij hopen in 2020 eigenaar te worden van de huidige WRZV-hallen en deze te verbouwen als kerkzaal/auditorium.