Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Dubbelgoed

Dubbelgoed, goed voor mens en milieu!

Dubbelgoed is een initiatief vanuit de VEZ. Zij beheert de weggeefwinkel, het sorteercentrum én organiseert twee keer per jaar een kledingbeurs. De opbrengst van de kledingbeurs gaat naar het Bouwfonds van de VEZ. In de praktijk betekent dit dat gemeenteleden kleding schenken aan Dubbelgoed. Deze kleding wordt geschonken aan mensen via de weggeefwinkel of verkocht op de kledingbeurs.

Dubbelgoed bestaat uit vrijwilligers die elke week kleding sorteren voor de weggeefwinkel en de kledingbeurs. Tussen het sorteren door hebben we goede gesprekken, bemoedigen we elkaar en kunnen we over Gods liefde vertellen. Wij ontvangen in de weggeefwinkel mensen die kleding kunnen uitzoeken. Je kunt hierbij denken aan mensen met een kleine beurs (bijv. via Stichting Present) of aan zendelingen die op verlof zijn. 

Wij zoeken altijd mensen die ons helpen in de winkel en met sorteren, vind jij het leuk om te helpen? Kijk op Toppunt, daar staan onze vacatures of mail naar dubbelgoed@vezwolle.nl

Missie en visie Dubbelgoed

Het doel van de weggeefwinkel ervaren wij zoals in Ruth 2: vers 15- 16 staat: ‘ Toen ze weer opstond om te gaan werken, gaf Boaz zijn mannen de volgende opdracht: ‘Laat haar ook tussen de schoven aren lezen, zeg daar niets van. Integendeel, jullie moeten juist wat halmen voor haar uit de bundels trekken en die laten liggen, zodat zij ze op kan rapen.’ Van onze oogst mogen wij uitdelen aan diegenen die hierna zoeken.

Onze doelen voor de kledingbeurs zijn:

  • Mensen met een smalle beurs kleding & speelgoed goedkoop te laten aanschaffen.
  • Een financiële bijdrage te leveren aan het bouwfonds van de VEZwolle
  • Bevorderen hergebruik door kleding te sorteren en goedkoop aan te bieden.

Kleding schenken

Heb jij kleding dat je niet meer draagt? Dit kun je schenken aan Dubbelgoed. Het gaat om kleding voor baby’s, kleuters, tieners en volwassenen. Je kunt ook speelgoed en schoenen inleveren, dit wordt ook verkocht op de beurs. Deze kleding kun je inleveren bij de kledingcontainer in het VEZ centrum. Contact kan via dubbelgoedsorteercentrum@vezwolle.nl

Kleding aanvragen voor Goed doel

Kleding die niet te verkopen is schenken wij aan goede doelen, vluchtelingenhulp óf aan gemeenteleden die voor een goed doel naar het buitenland / sponsorkindje bezoeken. Ook krijgen wij steeds meer aanvragen voor goede doelen in Israël, Gambia, enz.

Wilt u meer weten, mail dan naar dubbelgoedweggeefwinkel@vezwolle.nl

Kleding krijgen

Kom naar de weggeefwinkel van Dubbelgoed. 

De weggeefwinkel is in de kerstvakantie gesloten (22 december- 7 januari). Vanaf  8 januari staan we weer voor je klaar.

Openingstijden
Dinsdag 10.00-12.00 uur
Woensdag 10.00-16.00 uur
Donderdag 10.00-12.00 uur
of op afspraak via de mail dubbelgoedweggeefwinkel@vezwolle.nl of 06-45685190 (alleen tijdens openingstijden)

Kleding verkopen

Er kan ook kleding verkocht worden op de beurs, van de opbrengst mag je 75% zelf houden en de overige 25% is bestemd voor het Bouwfonds van de VEZ. Via een kledinglijst kun je de prijs aangeven van wat je wilt verkopen, je kunt de kleding dan brengen op de vrijdagavond voor de beurs.

Beurs Dubbelgoed

17 maart 2018
6 oktober 2018

Locatie: VEZ centrum, Rieteweg 12 in Zwolle.

U kunt een verkooplijst + code  aanvragen via: dubbelgoedbeurzen@vezwolle.nl

Voor overige vragen kunt u mailen naar dubbelgoed@vezwolle.nl en volg ons op de Facebookpagina Dubbelgoed