Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Dubbelgoed

Dubbelgoed, goed voor mens en milieu!

Dubbelgoed  is een initiatief vanuit de Vrije Evangelisatie Zwolle. Met veel vrijwilligers samen, willen wij de liefde en zorg van de Here God voor ieder mens uitdelen door mensen te voorzien in één van hun eerste levensbehoeften.

i.v.m. het corona-virus werkt de Dubbelgoed Weggeefwinkel alleen met persoonlijke afspraken. Zomerkleding & accessoires shoppen? Mail naar dubbelgoedweggeefwinkel@vezwolle.nl om een afspraak te maken.

Wij hebben:  
  • 2x per jaar een Kledingbeurs
  • Een Weggeefwinkel 
  • Een eigen Sorteercentrum Kleding brengen is op de vrijdagavond voor de beurs. Als je niet-verkochte-kleding terug wilt hebben, dan moet dit zaterdag ’s middags weer opgehaald worden, anders gaat het naar onze weggeefwinkel. Voor info en een verkooplijst + code aanvragen, ga naar: https://itsyours.eu/dubbelgoed


Weggeefwinkel - Voor mensen die het (net even) niet zelf kunnen betalen
Wat is er fijner dan jezelf (en jouw kinderen) te kunnen verrassen met een ochtend/middagje gratis kleding shoppen, zodat iedereen er tip top uit kan zien en er misschien nog geld overblijft voor bijv. eten/fruit of iets anders?
Naast het shoppen, kun je in onze winkel ook altijd aanschuiven voor een kopje koffie/thee met koekje.

Om alle klanten evenveel kans te geven op mooie kleding, werken we met seizoenslijsten waarop een maximum aantal kledingstukken per persoon per lijst staat. Uitleg hierover krijgt u in de winkel.
Vragen? Mail of bel ons: dubbelgoedweggeefwinkel@vezwolle.nl of 06-45685190

Openingstijden:
Dinsdag     10.00-12.00 uur
Woensdag  10.00-16.00 uur
Donderdag 10.00-12.00 uur
Adres: Rieteweg 12 te Zwolle, aan de achterzijde van de Gift City 

Sorteercentrum
In ons eigen sorteercentrum wordt de ingebrachte kleding gesorteerd voor de beurs en de weggeefwinkel. Kleding die niet meer gedragen (kan) worden in Nederland, gaat naar projecten in bijv. Oost-Europa. Het geld wat we hiervoor krijgen gaat naar de zendelingen van de VEZ die meestal van giften leven. Zin om mee te helpen in het sorteercentrum of de winkel? Meld je aan via TOPpunt op de VEZ-website of mail naar dubbelgoed@vezwolle.nl, dan nemen we contact met je op!

Kleding aanvragen voor een 'goed doel'
Dubbelgoed doneert ook kleding aan organisaties in o.a. Gambia en Israël.
Heb jij ook een goed initiatief of werk je voor een organisatie die kleding nodig heeft voor mensen die het (net even) nodig hebben? Mail naar dubbelgoed@vezwolle.nl dan nemen wij contact met je om te overleggen wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Kleding schenken
Heb jij goede kleding dat je niet meer draagt? Dit kun je schenken aan Dubbelgoed. Het gaat om kleding voor baby’s, kleuters, tieners en volwassenen. 
Je kunt ook speelgoed en schoenen inleveren, dit wordt ook verkocht op de beurs. Deze kleding kun je inleveren bij de kledingcontainer in het VEZ centrum. 
Contact: dubbelgoedsorteercentrum@vezwolle.nl

Missie en visie
Dubbelgoed staat voor hergebruik –> dubbel gebruik van goed (goed is ouderwetse woord voor kleding) én voor dubbel goed, omdat het goed is voor de mensen die het goedkoper kopen of gratis krijgen.
Het doel van de weggeefwinkel ervaren wij zoals in Ruth 2: vers 15- 16 staat:

“Toen ze weer opstond om te gaan werken, gaf Boaz zijn mannen de volgende opdracht: ‘Laat haar ook tussen de schoven aren lezen, zeg daar niets van. Integendeel, jullie moeten juist wat halmen voor haar uit de bundels trekken en die laten liggen, zodat zij ze op kan rapen.” 

Van onze oogst mogen wij uitdelen aan diegenen die hiernaar zoeken.

Meedoen?
Dubbelgoed bestaat uit vrijwilligers die elke week of om de week meehelpen in de winkel of het sorteercentrum. Ook hebben we altijd een grote groep vrijwilligers voor de beurs nodig. Tussen het sorteren door hebben we goede gesprekken, bemoedigen we elkaar en kunnen we over Gods liefde vertellen. 
In de weggeefwinkel ontvangen we mensen die eigen kleding net even niet kunnen betalen en ook bijv. zendelingen die van giften leven. We willen ze zich welkom laten voelen en ontspannen laten winkelen. 
Kom je ons meehelpen? Info via: dubbelgoed@vezwolle.nl