Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

VEZ Bieb

De VEZ heeft goede boeken voor iedereen! 

Wist je dat de VEZ een eigen bibliotheek heeft?

Het initiatief voor een eigen VEZ bieb, blijkt een schot in de roos. De VEZ bieb kent inmiddels 400 leden! Onze doelstelling is alle bezoekers van de VEZ de gelegenheid te bieden goede christelijke boeken te lenen. De verschillende abonnementen bieden die mogelijkheid.

Het lezen van goede christelijke boeken, helpt ons bij de opbouw van het geloof. Maar het is ook gewoon heerlijk ontspannen om een goede roman te lezen die past bij jouw levensstijl, die je verrast, je laat lachen, maar ook laat huilen. Een boek waarin je jezelf herkent, waardoor je je gezien voelt. Dit soort boeken zijn er genoeg in onze bibliotheek. Bovendien: onze collectie groeit maandelijks!

De Genres zijn:

 • Romans
 • Tieners
 • Kinderen
 • Geloofsopbouw
 • Getuigenissen
 • Pastoraat
 • Huwelijk en gezin
 • Bijbelstudie
 • Jodendom en Israël
 • Zending en evangelisatie

Abonnementen:

 • Een persoonlijk abonnement voor 7,50 euro per jaar. Je mag 2 boeken lenen.
 • Een gezinsabonnement voor 15 euro per jaar. Je mag 5 boeken lenen.
 • Uitkeringsgerechtigden kunnen gratis lid worden.


In september wordt het abonnementsgeld automatisch geïncasseerd.

Zowel op een persoonlijk als een gezinsabonnement mogen onbeperkt dvd’s worden geleend. Hiervoor vragen wij echter wel 1 euro per dvd/cd. Deze dvd/cd mag je een week lenen.

Waar en Wanneer:

De bibliotheek is op zondag geopend tussen de beide diensten. Je bent welkom van 10.45 uur tot 11.30 uur.

We staan tegenover de koffietafel. Op zaterdagavond is er op dit moment geen bibliotheek aanwezig. Wel kun je geleende boeken in een krat leggen. Het inlever-krat staat naast de stand van de voedselbank.

Aanmelden:

Als je lid wilt worden van de bibliotheek, dan kun je een aanmeldingsformulier invullen bij de VEZ bieb. Je bent altijd van harte welkom om een kijkje te nemen in de bibliotheek!

Onze VEZ bieb wordt gerund door ongeveer 15 enthousiaste vrijwilligers. Als je vragen hebt, dan kun je bij een van de biebmedewerkers terecht op zondagmorgen of mail ons.

Uitleentermijn: De uitleentermijn van een boek is 3 weken, voor een dvd/cd is dit 1 week. Verlenging van 3 weken is mogelijk door bij de VEZ bieb langs te gaan en aan te geven dat je je boeken langer wilt houden. Je hoeft hiervoor niet je boeken mee te nemen, het noemen van je naam is voldoende om de verlenging aan te passen in de computer. Mocht je zelf niet kunnen, dan kun je iemand anders vragen dit voor je te doen, zo voorkom je boete. In de zomervakantie is een langere uitleentermijn mogelijk.

Als een boek te laat wordt ingeleverd, dan rekenen wij 0,40 euro per week per boek. Dit geld komt ten goede aan de bibliotheek voor de aanschaf van nieuwe boeken. Als je dvd/cd’s te laat inlevert, betaal je € 1,00 per week extra.

Facebook
We zijn ook te vinden op Facebook VEZ Bieb voor nieuwe aanwinsten en reviews en belangrijke mededelingen.

Contactpersoon: Anouk Kanbier
Email: bibliotheek@vezwolle.nl.
Facebook: Vez Bieb Zwolle