Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Groep 3 tot en met groep 8

Onderbouw, middenbouw & bovenbouw


Kinderen van groep 3 tot en met groep 7 (basisschool) starten drie zondagen in de maand in het VEZ centrum. Ze  kunnen zich inschrijven vanaf 20 minuten voor aanvang van de dienst.  Elke vierde zondag van de maand starten ze de ochtend bij hun ouders in de WRZV hal. 

Tijdens het KidsVEZtival hebben de kinderen een eigen kinderkerk  in drie bouwgroepen:
  • De onderbouw – basisschool groepen 3 en 4
  • De middenbouw – basisschool groepen 5 en 6
  • De bovenbouw – basisschool groep 7 en groep 8
In ons programma worden de kinderen uitgedaagd om hun hart open te stellen voor  Jezus en leren ze hoe ze verschillende thema’s vanuit de Bijbel kunnen toepassen in  hun persoonlijk leven. 

Per schoolgroep zijn de kinderen verdeeld in 1 of 2 kleine groepjes. Daar ontmoeten en  spreken ze elkaar en leren ze elkaar kennen. Ze starten de ochtend in hun eigen kleine groepjeslokaal met inschrijven en spelinloop. De kinderen worden de hele dienst begeleid door hun eigen kleine groepjesleiders.
Per bouwgroep wordt hen een eigen  uitdagend en interactief podiumprogramma aangeboden. Daar wordt gezongen en ze krijgen de Bijbelverhalen, door middel van (interactief) drama, filmpjes, poppenkast, creatieve vertellingen en objectlessen gepresenteerd. 

Na het podiumprogramma verwerken ze het thema in de kleine groepjes.  Door middel  van gesprekken, spel en leuke activiteiten ontmoeten ze elkaar en kan vriendschap ontwikkelen. Samen op zoek  in de Bijbel  en samen bidden, ervaringen delen, praten, spelen of  knutselen zo leren de kinderen  wat je met Gods Woord in je dagelijkse leven kunt doen.

Als de kinderen ergens mee zitten of ergens over willen doorpraten, dan is er in de  Kletshoek een ‘Kletskop’ bij wie ze terecht kunnen, meer hierover in het hoofdstuk  ‘Pastoraat en nazorg’.
 

Sterochtend 

De vierde zondag van de maand starten de kinderen van basisschool groep 3-7 bij  hun ouders in de WRZV hal. De leiding neemt hen mee naar het VEZ centrum. Daar verdelen de kinderen zich in allerlei verschillende activiteitengroepen, workshops.
Deze ochtend staat in het teken van  talentontwikkeling. Zelf aan de slag gaan met creatief talent zoals God ons dat geeft.  Groep 8 blijft deze zondag in de volwassen dienst of mag helpen in andere kindergroepen.
 

Groep 7 en 8

Groep 8 draait een eigen programma, gebaseerd op thema’s die belangrijk zijn  voor de pre-pubers. Voor hen is er niet elke week een kinderdienst. 
De 1e en 3e zondag van de maand staan er teams voor hen klaar. Zij mogen zich 2e en 4e zondagen aanmelden als hulp in het kinderwerk.
Groep 7     is bezig met dezelfde thema's  als   de middenbouw, maar vormen een eigen groep met  een eigen programma. Voor hen is 1 keer per maand geen  kinderdienst.  De 1e zondag van de maand mogen zij zich aanmelden als hulp in het kinderwerk of blijven zij bij hun ouders in de volwassen dienst.
Op diverse plekken hebben we taken voor de groep  7ers en 8ers waar zij zich kunnen ontwikkelen.

Daarnaast zijn er voor groep 8 ook een aantal activiteiten buiten de  zondagen om. Dit is om de groep alvast tot een hechte tienerclub uit te laten groeien.  Ouders worden hier via de teamleider van op de hoogte gebracht.
 

Kamp

Voor groep 8 wordt elk jaar een kamp georganiseerd.
Voor groep 5-6  wordt om de twee jaar een kamp georganiseerd.