Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Groep 3 BS - Groep 8 BS

Onderbouw, middenbouw & bovenbouw

Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 (basisschool) starten drie zondagen in de maand in het VEZ centrum. Ze kunnen zich inschrijven vanaf 20 minuten voor aanvang van de dienst. Elke eerste zondag van de maand starten ze de ochtend bij hun ouders in de WRZV hal. Tijdens het KidsVEZtival hebben de kinderen een eigen kinderkerk in drie bouwgroepen:

  • De onderbouw – basisschool groepen 3 en 4
  • De middenbouw – basisschool groepen 5 en 6
  • De bovenbouw – basisschool groepen 7 en 8

In ons programma worden de kinderen uitgedaagd om hun hart open te stellen voor Jezus en leren ze hoe ze verschillende thema’s vanuit de Bijbel kunnen toepassen in hun persoonlijk leven. Per bouwgroep zijn de kinderen verdeeld in kleine groepjes. Daar ontmoeten en spreken ze elkaar en leren ze elkaar kennen. Ze starten de ochtend, na inschrijving, in hun eigen kleine groepjeslokaal met spelinloop. De kinderen worden de hele tijd begeleid door hun eigen kleine groepjesleiders. Per bouwgroep wordt hen een eigen uitdagend en interactief podiumprogramma aangeboden. Daar wordt gezongen en ze krijgen de Bijbelverhalen, door middel van (interactief) drama, video’s, poppenkast en creatieve vertellingen en objectlessen gepresenteerd. Na het podiumprogramma verwerken ze het thema in de kleine groepjes door middel van gesprekken, spel en leuke activiteiten. Door samen op zoek te gaan in de Bijbel en te bidden, ervaringen te delen, te praten te spelen of te knutselen, leren de kinderen wat je met Gods Woord in je dagelijkse leven kunt doen.

Als de kinderen ergens mee zitten of ergens over willen doorpraten, dan is er in de Kletshoek een ‘Kletskop’ bij wie ze terecht kunnen, meer hierover in het hoofdstuk ‘Pastoraat en nazorg’.

De eerste zondag van de maand starten de kinderen van basisschool groep 3-7 bij hun ouders in de WRZV hal. De leiding neemt hen mee naar het VEZ centrum. Na inschrijving verdelen de kinderen zich in allerlei verschillende activiteitengroepen. Ze kunnen zelf een keuze maken. Er wordt een brede variatie aangeboden van wisselende activiteiten.

Sterochtend 

Groep 8 blijft deze zondag in de volwassen dienst of mag helpen in andere kindergroepen.

Schatgraven

Groep 7 en 8 draaien een eigen programma, gebaseerd op thema’s die belangrijk zijn voor de pre-pubers. Daarnaast zijn er voor groep 8 ook een aantal activiteiten buiten de zondagen om. Dit is om de groep alvast tot een hechte tienerclub uit te laten groeien. Ouders worden hier via de teamleider van op de hoogte gebracht.


Voor meer informatie over het VEZ-kinderwerk kun je de informatiefolder downloaden.