Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Activiteiten & Spaarprojecten

Activiteiten

Elke zondagmorgen zijn er tijdens beide diensten speciale kinderdiensten voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Soms mogen ze eerst nog even naar de gewone dienst, soms mogen ze direct naar hun eigen dienst. In dat geval zijn ze welkom vanaf twintig minuten voordat de dienst begint. Je kunt ook altijd even kijken op de banner die bij de ingang van de WRZV-hal staat.

Voor kinderen uit groep 3-8  organiseert de VEZ  af en toe iets buiten de zondagen om. Zo zijn er bijvoorbeeld filmavonden, pannenkoekavonden en survivaltochten. Groep 8  gaat aan het einde van het jaar zwemmen en skiën als afscheid van het kinderwerk.

Wanneer de VEZ een speciale activiteit organiseert, brengt zij de kinderen daarvan op de hoogte via de leiding, de weekbrief, de website of e-mail. Wil je goed op de hoogte zijn van alles wat de VEZ organiseert, zorg er dan voor dat je e-mail adres bij ons bekend is. Dit kun je sturen naar kinderwerk@vezwolle.nl

Voor meer informatie over het VEZ-kinderwerk kunt u de informatiefolder downloaden.
 

Spaarprojecten

Iedere zondag mag jouw kind iets meenemen voor in zijn eigen collecte. 25% van de opbrengst gaat naar een aantal zendelingen, de rest is voor het kinderwerk zelf. De Schatkids sparen voor Aphrezo en Sylvia Krose in Mongolië, de onder-, midden- en bovenbouw sparen voor Ard en Carin de Leeuw in Oeganda.


Voetbalteam Mongolië
Aphrezo en Sylvia Krose wonen met hun drie kinderen in Mongolië. Aphrezo heeft, samen met een Mongoolse voorganger, een voetbalteam opgericht met de naam ‘Levit FC’. Hij coacht dit team, dat bestaat uit ongeveer 30 jongens.

Voetbal is een geweldig middel om het Evangelie te brengen aan de mensen in Mongolië. Ze voetballen niet alleen, maar organiseren ook avonden waarin ze samen eten en karaktertrainingen doen. Ook komen de jongens regelmatig bij hen thuis. Ze vertellen niet-gelovige jongens over Jezus en de gelovigen bouwen ze op in hun geloof. Binnenkort gaat Aphrezo een junioren voetbalteam beginnen. Ook gaat hij voetballen met kinderen van een school in een arme buitenwijk van de stad.

Voetbal is een geweldig middel om het Evangelie te brengen aan de mensen in Mongolië. Het is meer dan een spel. Met de VEZ-Schatkids sparen we daarom voor materiaal en voetbalkleding voor de kinderen.

Oeganda
Ard en Carin de Leeuw wonen met hun twee kinderen in Oeganda. Ze werken voor de organisatie Africa Inland Mission. Ard richt zich op de mannen; door aan zoons het timmervak te leren hoop hij in contact te komen met de vaders en zo het contact tussen vader en zoon te begeleiden. Carin richt zich in eerste plaats op de opvoeding van hun twee kinderen. Daarnaast zal ze contact leggen met de Karamojong families. Tijdens hun werkzaamheden zullen ze de stamtaal leren, delen ze het evangelie en geven ze onderwijs in bouw, gezondheidszorg en onderwijs vanuit Gods Woord voor opvoeding, gezin, man & vrouw.  Met de VEZ onder-midden- en bovenbouw sparen we voor hamers, zagen, spijkers, bakstenen enz.

Voor meer informatie over het VEZ-kinderwerk kun je de informatiefolder downloaden.