Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Embrace - sportproject in Griekenland

EMBRACE

Sportproject onder vluchtelingen in GriekenlandVia het EMBRACE (omarmen) project willen we de WIN (Word International Kerk) in Athene ondersteunen om verbinding te maken met (vluchtelingen) jongeren door middel van sportactiviteiten. De WIN kerk is een Filipijnse kerk in Griekenland dat de liefde van Christus wil delen met vluchtelingen.

Sport wordt gebruikt als middel om verbinding te maken met (vluchteling) jongeren. Als volgelingen van Jezus zijn we geroepen om discipelen te maken, en sport is één van de manieren die we gebruiken om dat te doen. Jezus heeft ons opgeroepen om te evangeliseren en te helpen groeien, door het gebruik van sport kunnen we deze beide toepassen. Dit project maakt onderdeel uit van het werk dat de VEZ zendelingen Anton en Martine van Asperen In samenwerking met de partner Operatie Mobilisatie onder de vluchtelingen doen (www.share2serve.nl).

Doelstelling
Sport is een middel om jongeren te bereiken voor Jezus Christus, het Evangelie te delen en Discipelen te maken. Door het ondersteunen van het sportteam van de kerk willen we (Moslim) jongeren bereiken met het Evangelie van Jezus Christus en hen omarmen in de kerk.
 
De focus van het project ligt op jeugd met Afghaanse, Iraanse, Koerdische en Filipijnse achtergrond, in de leeftijd van 15-25 jaar. Gedurende het programma kunnen jongeren verschillende sporten beoefenen of uitproberen (voetbal, beach volleybal, basketbal) begeleid door (semi-) professionele trainers. Bij elke activiteit is er een korte training over het thema EMBRACE (leer jezelf en anderen kennen, krijg zicht op de toekomst, leer Gods liefde en het leven in Christus). Het project wil in ieder geval 80 jongeren bereiken.

Wij geloven dat de bediening impact zal hebben in veel levens, omdat de focus is op:
Relaties – Een gemeenschappelijke band met langdurige, impactvolle relaties. 
Terugkerend – Terwijl het EMBRACE Sport Kamp één (of twee) keer per jaar plaatsvindt, zullen de sportactiviteiten van de kerk op wekelijkse basis gebeuren. 
Echtheid – Bovenal willen we een omgeving van authenticiteit creëren, waar mensen eerlijk en oprecht over hun leven kunnen zijn.

Doe je mee?
De VEZ gaat dit project voor in ieder geval 3 jaar steunen. En ook jij kunt het project financieel ondersteunen. De verwachte kosten zijn ongeveer 15.250 euro per jaar. Financiële middelen zijn nodig voor de materialen, kampkosten en transport en de wekelijkse activiteiten. Ook kun je betrokken raken door het project te bezoeken  in mei 2019 (18 plus).

Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen via www.vezwolle.nl/missionairloket.