Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Share - ondersteuning van kerken in Oost-Europa

Share

Ondersteuning van kerken in Roemenië en Oekraïne

 De VEZ ondersteunt twee kleine protestantse kerken in Medgidia (Roemenië) en de Oekraïne om de liefde van Christus te delen met onder andere kansarme Moslim gezinnen en kinderen met een handicap in hun directe omgeving.
 
Protestantse kerken zijn een minderheid in deze landen, hebben maar beperkt middelen en ondervinden vaak weerstand. Moslims en gehandicapten die de kerken onder andere willen bereiken worden vaak gediscrimineerd en leven daardoor in grote armoede. De kerken willen uitdrukking geven aan de Bijbelse opdracht: “Zie om naar de wezen en de weduwe, voed de hongerige en laat Jezus liefde zien.”


 

Doelstelling
Als VEZ willen we deze kerken ondersteunen in het uitdrukking geven van de liefde van Christus in de relatie en dienstbaarheid aan gezinnen en kwetsbare groepen in de directe omgeving. We willen de kerken bemoedigen, praktisch ondersteunen met klussen en renovaties voor arme en kwetsbare gezinnen, gehandicapten, wezen en weduwen. Ook willen we ondersteunen door het geven van training over onderwerpen zoals het huwelijk, relaties en opvoeding.
 
Ondersteuning
De ondersteuning van de kerk in de Oekraïne gebeurt in samenwerking met kortverbanders van de VEZ Stefan en Margaretha Bakker die actief zijn in de zorg voor gehandicapten (www.testifytolove.nl) en de stichting ORA  (zie ook www.medgidia.nl project Roemenië).
 
Doe je mee?
De VEZ gaat dit project zeker 3 jaar steunen. En ook jij kun betrokken raken door het project te bezoeken (groepsreizen 18+). Of door het project financieel te ondersteunen. De verwachte kosten zijn ongeveer 10.750 euro per jaar. Financiële middelen zijn nodig voor de materialen en cursuskosten. Er wordt hierbij gezocht naar zo duurzaam mogelijke initiatieven.

Meer informatie hierover kan verkregen worden door contact op te nemen via www.vezwolle.nl/missionairloket