Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Projecten (Vamos)

De VEZ wil mensen stimuleren en helpen hun geloof praktisch te maken op de plek waar God hen heeft geplaatst. Dit krijgt onder andere vorm in een aantal projecten, waaronder het project Vamos.

Via dit project willen we uitreiken naar de Quichua bevolking in Ecuador, een inheemse bevolkingsgroep. We sponsoren daarvoor 80 pastors op de opleiding Semila in Riobamba. Zij zullen namelijk deze bevolkingsgroep gaan onderwijzen. Onze zendelingen Nestor en Donata Duque-Voerman leiden deze opleiding. Ook organiseren we reizen voor mensen die handen uit de mouwen willen steken om dit project te ondersteunen.

Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een project dichter bij huis, in Zwolle. Dit project krijgt in de komende maanden invulling en de voorbereidingen zijn volop gaande.

Meer over Vamos

Vamos is een nieuw missionair project. De VEZ wil vijftig pastors opleiden die dienen onder de Quicha-indianen in Ecador. In de zomer van 2012 is een aantal leden van de VEZ naar Ecuador gereisd om te onderzoeken hoe de VEZ het werk van zendelingen Nestor en Donata Duque-Voerman kan ondersteunen.

Dat resulteerde in drie doelen:

Het ondersteunen van de Semila-bijbelschool (onder leiding van Nestor en Donata).

Het organiseren van reizen voor ervaren bouwers zodat die het gebouw kunnen opknappen

Het adviseren van Nestor en Donata op het gebied van management en onderwijs. 70 tot 90% van de pastors die worden opgeleid kan de bachelor opleiding niet betalen. Daarom heeft Vamos een sponsorprogramma opgezet met als doel in 2014 vijftig pastors te hebben opgeleid. Met een maandelijkse bijdrage van 50 euro maakt u een volledige opleiding van vier jaar mogelijk. Het is ook mogelijk om een deel van de opleiding te sponsoren.

Als u een vaste financiëlebijdrage wil leveren kunt u dit formulier invullen en opsturen. Voor een eenmalige gift kunt u dit formulier gebruiken.

Tijdpad

In eerste instantie verbindt de VEZ zich voor twee jaar aan het project. Daarna zal de ondersteuning steeds met drie jaar verlengd worden. DE VEZ streeft ernaar projecten op zo'n manier in te richten dat zij na drie jaar financieel afscheid kan nemen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het Vamos project? Mailt u dan uw naam en e-mailadres naar: vamos@vezwolle.nl o.v.v. aanmelding nieuwsbrief.
 
MEER WETEN OVER VEZ EN VAMOS? NEEM CONTACT OP MET HET MISSIONAIR LOKET, VUL HIERVOOR ONDERSTAAND FORMULIER IN. 

Het formulier is uitgeschakeld of verwijderd.