Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Wie is God? deel I - start 5 februari 2020
Programma: Bijbel | Kosten: €25,= exclusief lesboeken.

"Wie is de God van de Bijbel, de God van Abraham, Isaak en Jakob. De drie-enige God die we eren. Hoe maakt Hij zich bekend? Wat is Zijn karakter? Waarom vertrouwen we Hem?"


Vele mensen spreken over God of over “iets”. Er is de God zoals de Islam hem leert, de onbestaande God waar de atheïst tegen vecht, de goden van het Hindoeïsme enz.
Deze cursus bestaat uit twee delen. We beginnen in februari met het eerste deel. Deel 1 gaat over de God van het Oude Testament totdat Hij zich openbaart in Zijn Zoon Jezus Christus. Het omschrijft God als machtige Schepper, barmhartige Vader, Wetgever, Regeerder, Alwijze en uiteindelijk God die mens werd. In dit eerste deel groeit ook je kennis van het Oude Testament.
Het tweede deel, dat later volgt, gaat over de God in het Nieuwe Testament. De cursus gaat dieper in op het grote verhaal van de Bijbel en op die manier wordt ons geloof verdiept. We gaan meer de samenhang van wat we geloven begrijpen en worden hierdoor versterkt. Het is een bijzonder belangrijk thema voor alle christenen. De bijbel schakelt zelfs Hem kennen – de enige waarachtige God en Christus die Hij gezonden heeft – gelijk aan eeuwig leven (Johannes 17:3). Hem kennen is leven, zelfs eeuwig leven.
 
Voor wie?
De cursus 'Wie is God' is een cursus die geschikt is voor mensen die God willen leren kennen en Hem nog niet kennen, christenen die net tot geloof zijn gekomen, maar ook iedere christen die God beter wil leren kennen. Ook als je net een Alpha-cursus hebt gedaan, dan is deze cursus een erg goed vervolg. Kortom: het is voor iedereen die God, de Vader van Jezus Christus (beter, dieper, met meer liefde) wil leren kennen. Verder is de cursus ook heel nuttig voor allen die beter de grote lijn van de bijbelse boodschap willen begrijpen.

Doelen:
In deze cursus bereiken we verschillende doelen:
  • Nadere kennismaking met het Oude Testament
  • Het ontwikkelen van een bijbels Godsbeeld
  • Groeiend inzicht in de grote lijnen van de bijbel
  • Verdieping van jouw relatie met God
  • Groei in persoonlijke bijbelstudie 
Cursusmateriaal:
  • D. A. Carson, 'Zo is God', Een portret in veertien gezichten (van Wijnen Franeker, 2010) – Hoofdstuk 1 t/m 7 (tot p.187). 
Het lesmateriaal kan je zelf aanschaffen via de boekhandel. Wij bevelen De Fontein in Hattem aan. Zij kunnen ervoor zorgen dat het materiaal bij de start van de cursus klaar ligt. Geef bij hen aan dat je bestelling tbv VEZ Leerhuis cursus is. 
Je kan hen mailen: info@fonteinhattem.nl

Indien je Engels verstaat kan je ook de lezingen van Carson via Youtube volgen: “The God who is there” (The Gospel Coalition) 
Naast het lezen van je Bijbel en het handboek willen we tijdens onze bijeenkomsten vooral nadruk leggen op diepteverwerking.
 
  • Via Leerhuis-ELO is de PPT presentatie van de ontmoetingsavonden beschikbaar en mogelijk ook achtergrondinformatie. 
Praktische zaken:
Titel:                Wie is God? deel I
Plaats:             Leerhuis VEZ-centrum; Rieteweg 12; Zwolle
Data:                5/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4
Tijd:                 19.30 tot 21.30 met een pauze om 20.30
Docent:            Marten Beeftink, Herman Verwoerd en Jiska Hooglander
Kosten:            €25,=

Cursusleiders:
Om je te helpen gaan wij als leiders van deze cursus, die drie generaties vertegenwoordigen, je 14 ‘gezichten’, karaktereigenschappen van God laten ontdekken, scherper laten zien.

Marten Beeftink (Hoofddocent): 54 jaar, man van Fenke, vader van drie kinderen, kringleider, vertrouwenspersoon, vanaf 2009 lid van de VEZ, spreker bij karakterweekenden 4e Musketier. Opgeleid als onderwijsdeskundige en actief als adviseur voor onderwijs. Marten is opgegroeid in Zuidhorn in de geref. Kerk Vrijgemaakt, op zijn 26e tot geloof gekomen doordat God hem Zijn liefde liet zien. "Ik heb de gave van leraarschap ontvangen en om mijn geloofs-broers en -zussen te versterken. God kennen zoals Hij is is cruciaal, banden verbrekend, bevrijdend, levend makend. Zo heb ik dat ook ervaren."
 
Herman Verwoerd (ondersteunend docent)
 
Jiska Hooglander (ondersteunend docent)

Niveau

Bijbel

Cursusleiding

Marten Beeftink, Herman Verwoerd, Jiska Hooglander

Kosten

€25,= exclusief lesboeken.

Cursusronde

Thuiswerk

2 tot 4 uur per sessie
Schrijf je in voor deze cursus
[{"mandatory":"1","infix":"true","prefix":"true","source_type":""}]
{"label":"Volledige naam","firstname":"Voornaam","infix":"Tussenv.","lastname":"Achternaam","sir":"Dhr.","madam":"Mevr.","error_mandatory":"Uw volledige naam is verplicht."}
[]
[{"show_group_1226":"","default_option":"375","mandatory":"true","hide_default":"","other_option":"","show_group_1227":"","show_group_1228":"","source_type":"custom_59"}]
{"error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","label":"VEZ Geregistreerd"}
{"374":"Ja","375":"Nee"}
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"E-mail adres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"phone","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Telefoonnummer","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}
[]
[{"mandatory":"","unique":"","validation":"","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Opmerkingen en\/of vragen","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"mandatory":"true"}]
{"text":"JA, ik ga akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens zoals beschreven in de \u003Ca href=\u0022https:\/\/www.vezwolle.nl\/userfiles\/File\/Privacyverklaring_stichting_Vrije_Evangelisatie_Zwolle_versie_7_juni_2018.pdf\u0022 target=\u0022_blank\u0022\u003Eprivacyverklaring van de VEZ\u003C\/a\u003E.","error_mandatory":"U moet akkoord gaan met de voorwaarden."}
[]
[[]]
{"label":"Formulier verzenden"}
[]