Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

Leerhuiscolleges

In het Leerhuiscollege worden op interactieve wijze ‘losse’ onderwerpen behandeld en beoefend. Elk semester zijn er avonden waarop gasten zijn uitgenodigd om met elkaar aan de slag te gaan. ‘Losse’ onderwerpen sluiten altijd aan op het jaarthema of zijn actueel in de gemeente of daarbuiten.

Datum

Thema

Spreker

Ronde(s)

20 september ‘En zie...Panorama Openbaring’ Otto de Bruijne
1 en 2
 

4 oktober

Workshop: Bijbelvertalen

Matthijs de Jong

1  en 2  (hele avond)

15 november

Inspiratieavond: Communicatie tussen generaties

Klaas en Annemiek van der Vlist

1 en 2 (hele avond)

 

7 december (donderdag)  Studieavond :  ‘Het Koninkrijksleven leven'
 Dr. Baruch Korman
 
1 en 2 (hele avond)


Voor de Leerhuiscolleges gelden de tijden:
Ronde 1) 19:30 – 20:40 uur
Ronde 2) 21:00 – 22:10 uur
Locatie: aula van het VEZ-centrum, Rieteweg 12.
Kosten: €5,- p.p. 

Presentatie :  ‘En zie...Panorama Openbaring’
20 september

Heeft u zich wel eens een voorstelling gemaakt van de angstaanjagende en hoopgevende beelden van het boek Openbaring? Hoe doe je dat?  Is het echt? Is het symbolisch? Zijn het precieze beschrijvingen?

"......deze ruige rotsen, de beukende branding, het strand, de lucht vol voortrazende wolken, krijsende vogels. Altijd de wind, de kou en de hitte. Hier ben ik, alleen, bijna honderd jaar oud. Afgesneden van mijn kinderen. In mijn hoofd steeds meer de herinnering aan Hem op het strand van Galilea toen Hij leek te zeggen dat ik niet zou sterven voor Hij terug zou komen. Maria , Petrus, Paulus, zij stierven dertig jaar geleden. Jeruzalem is een ruïne. Van de anderen heb ik niets meer gehoord...Is het voorbij?"

Woordkunstenaar Otto de Bruijne, maakte studie van het boek Openbaring en besloot na het lezen van al die boeken een soort panorama te schilderen.
De schilderijen zijn nu al te bezichtigen in het VEZ centrum. 

Op deze avond gaat u zijn zoektocht en de conclusies meemaken. De twaalf schilderijen, lengte 9,6m komen met impressieteksten op beamerbeelden voorbij.  
Otto vertelt, u reageert. Een unieke ervaring. Kom op 20 september naar deze unieke presentatie!

Voor dit college hoef je je niet op te geven, iedereen is welkom!
Deze presentatie  duurt iets meer dan een uur en start twee maal. Om 19:30 en om 21:00.  

Workshop Bijbelvertalen
De kracht van vertalingen

4 oktober 2017

Ben jij nieuwsgierig naar de achtergrond van de verschillen tussen allerlei Bijbels, zoals bijvoorbeeld de "Nieuwe Bijbelvertaling", "Herziene Statenvertaling" en de "Bijbel in Gewone taal"? 
Dan zit je goed bij dit Leerhuiscollege. Want, je gaat aan de slag met verschillende Bijbelvertalingen en ervaart zelf hoe lastig het is om goed  te vertalen. Je leert waarin keuzes gemaakt moe(s)ten worden en wat de kracht is van de ene of de andere vertaling.


Voor dit college hoef je je niet op te geven, iedereen is welkom!
 Dit college duurt van 19.30 uur tot en met 22.10 uur. Uiteraard met een pauze tussendoor.


Inspiratieavond: Communicatie tussen generaties
Datum: 15 november
Tijd:  19.30 - 22.10 (met pauze)
Door: Klaas en Annemiek van der Vlist (Stichting Generatio)

IIn de VEZ leven we samen met kinderen, jongeren, volwassenen van jong tot oud: studenten, mannen en vrouwen midden in hun werkleven, gepensioneerden en senioren. We kennen vele generaties.  Hoe hebben we onderling contact? Hoe bereik je als ouder je kind? Hoe bereik je als student ouderen in de gemeente?  Contact tussen de generaties lijkt lang niet altijd vanzelfsprekend. Toch vormen we allemaal het Gezin van God.  Stichting Generatio stelt de vraag:  Hoe kunnen jongeren de grijze haren van ouderen eren en hoe kunnen ouderen begrip leren krijgen voor de jongere generaties?

Gods principes over huwelijk, gezin en opvoeding zijn aansprekend, praktisch en relevant voor iedereen. Stichting Generatio helpt, traint en coacht bij het ontdekken en in de praktijk brengen van deze principes in het dagelijks leven. Door middel van  Family Builders  en  No Apologies bijvoorbeeld. Zo verbinden ze generaties met elkaar én met God.
Laat je in dit Leerhuiscollege door hen uitdagen, jong of oud, om met elkaar in gesprek te gaan. 

Het is niet verplicht om je aan te melden, maar voor ons is het wel handig om te weten hoeveel mensen er komen klik   HIER  om door te geven dat je komt.Studieavond :   Het Koninkrijksleven leven
donderdag 7 december
Dr. Baruch Korman

In samenwerking met Stichting Love Israël organiseert Het Leerhuis een studieavond met Dr. Baruch Korman over het thema ‘Het Koninkrijksleven leven’.
Hoe een Koninklijk leven te leven zoals de Eeuwige het van ons vraagt.

De avond wordt gehouden in de aula van het VEZ Centrum in Zwolle en start om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur is de zaal open.
De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden om het mogelijk te maken Bijbelonderwijs te helpen verspreiden met de nadruk op de Joodse context van de Schrift.


Dr. Baruch is de senior spreker aan het Zera Avraham Instituut gevestigd in Israël. Hij verschijnt op de Israëlische televisie met het programma Pdut L'amo (Verlossing voor Zijn volk), waar hij elke week les geeft vanuit de Bijbel (dit programma is in het Hebreeuws). Een soortgelijk Bijbelstudie programma wordt ook in het Engels uitgezonden op een groot aantal TV-zenders in ‚Äčde Verenigde Staten, Europa en Afrika. Dr. Baruch is doctor in de Joodse Studies. Zijn proefschrift was in het vertalen van de technieken van de Septuaginta.

 Veel van zijn lezingen zijn beschikbaar in de vorm van video, audio en in geschreven vorm op pdut.org  (Hebreeuws) en maar ook via www.love-israel.nl