Samenkomst zat. 19:00, zo. 09:30 & 11:30 [Meer info]

Onze missie en visie

De VEZ is een bruisende kerk in Zwolle met meer dan 3500 leden. Benieuwd naar onze missie en visie? 

Lees meer

De VEZ heeft je nodig!

Bezoek de pagina van TopPunt om te kijken wat jij voor de VEZ kunt betekenen! 

Vacatures

Plaats van samenkomst

Zaterdagavondienst
19:00 - 20:20
Zondagochtenddienst
1e dienst: 09.30 uur - 10.50 uur
2e dienst: 11.30 uur - 12.50 uur
WRZV-hallen
Buitengasthuisstraat 8
Zwolle

ReFresh

Jongeren herstelprogramma VEZ

ReFresh is het verfrissend nieuwe VEZ programma voor jongeren vanaf 16 tot 25 jaar dat in de plaats is gekomen van Life Hurts God Heals. ReFresh is een herstelprogramma waarin je samen met leeftijdsgenoten werkt aan je  relatie met God, gericht op jouw herstel.

Inhoud van het programma

Het programma van ReFresh bestaat uit verschillende stappen waarin het duidelijk wordt dat je God nodig hebt voor herstel en dat je op Hem kunt vertrouwen. Door het evalueren van  bijzondere gebeurtenissen in je leven en al je relaties zul je beter inzien wat goed voor je is en wat schadelijk. Tot slot biedt het programma handvatten om je leven kunt in te richten op Gods manier. Je leert hoe je kunt leven voor God en hoe je je ervaring kunt delen met anderen zodat jij een getuigenis bent voor anderen in jouw omgeving.

Opzet van het programma

In 11 bijeenkomsten ga je stap voor stap door het programma op weg naar herstel. We beginnen elke bijeenkomst ontspannen met  drinken en gezelligheid. Daarna is er een gezamenlijke start en volgt er kort onderwijs over de volgende stap die je mag zetten. Soms wisselen we dit af met bijvoorbeeld een getuigenis. Vervolgens ga je uiteen in een kleinere jongens- en meidengroep om met de groepsleiders verder over het thema door te praten. Je gaat niet alleen tijdens de avond aan de slag, er zijn ook opdrachten voor thuis. 

Dit alles houdt in dat je in de bijna 4 maanden die het programma duurt, flink in jezelf en in je relatie met God gaat investeren. Daarom raden we je aan goed na te denken over wat je er allemaal naast kunt doen. Het zou goed kunnen zijn om andere bezigheden op een lager pitje te zetten, maar dit blijft wel je eigen keus. 

En verder

Om je verder te helpen in je groeiproces vragen we ook van je om tijdens ReFresh een volwassene als buddy te zoeken waarmee je af en toe eens bij kunt praten over wat je meemaakt. Na ReFresh stoppen de gesprekken met de buddy ook weer langzamerhand. Misschien heb je al iemand in gedachten die je daarvoor kunt vragen. Zo niet, dan zullen we je helpen om iemand te vinden die bij je past. 

Voor vragen en informatie mag je mailen naar  pastoraat@vezwolle.nl.